Kansen in krappe huizenmarkt

Tip: kijk verder dan het nieuws en win deskundig advies in.

Nieuwsmedia houden je in grote lijnen goed op de hoogte over de woningmarkt, maar dragen ook bij aan een negatief sentiment. Wie zegt dat alles wat je hoort en leest ook geldt voor jouw persoonlijke situatie? Voor doorstromers kunnen de hoge huizenprijzen en lage rentestanden nu juist perspectief bieden.

Wil je weten wat de huidige woningmarkt voor jouw persoonlijke situatie betekent, win dan deskundig advies in.

1. Weet wat je woning waard is
Veel consumenten wachten met verkopen omdat ze geen betaalbaar nieuw huis vinden dat aan hun wensen voldoet. Maar, terwijl de waarde van de huidige woning bepalend is voor het budget waarmee ze zoeken, schat lang niet iedereen die waarde goed in. Met de Waardecheck van Bonthuis Vaartjes Makelaars krijg je een schatting van je woningwaarde en zie je meteen of je in de goede richting zit met het budget dat je in gedachten hebt. Meer overwaarde dan gedacht biedt toch nét andere perspectieven. 

Bonthuis Vaartjes Makelaars heeft specifieke kennis over de lokale woningmarkt, die kan afwijken van het landelijke beeld. Bovendien zijn wij goed op de hoogte van nieuw aanbod of nieuwbouwplannen die bij jouw wensen zouden kunnen passen. 

2. Praat met onze hypotheekadviseur 
Een goede schatting van je woningwaarde is een goed vertrekpunt voor maatwerk. De financiele adviseur van onze Hypotheekshop brengt samen met jou in kaart wat de geschatte overwaarde op je huis en de huidige lage rentestand betekenen voor het maximale hypotheekbedrag dat jij kunt lenen. Misschien bieden deze markt en jouw situatie de mogelijkheid om een duurdere woning te kopen met lagere maandlasten. Maak een afspraak

Bonthuis Vaartjes Makelaars is (als enige makelaar in de gemeente Zwartewaterland) lid van de NVM. Ons werkgebied betreft onder andere Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, Belt Schutsloot, Vollenhove, Blokzijl en Sint Jansklooster