Bonthuis Vaartjes Makelaars

Te koop: Kerkstraat 1, 8325 BH Vollenhove

€ 475.000,- k.k.

Beschrijving

Te koop Restaurant de Herberg te Vollenhove met een ruime bovenwoning.

Bent u op zoek naar een ontwikkelingsmogelijkheid om woningen / appartementen te creëren?

Dan is Kerkstraat 1 Vollenhove het onderzoeken waard!

Vanaf prijs: €475.000 k.k.

Op een van de mooiste locaties in het beschermd stads-dorpsgezicht en eeuwenoude centrum van Vollenhove ligt dit prachtig gelegen restaurant. “Restaurant de Herberg”, voorheen Hotel De Herberg.

Het pand heeft op de 1e en 2e verdieping een ruime bovenwoning, van totaal ca. 181 m² en het pand dateert oorspronkelijk uit ca. 1627.

De oppervlakte is verdeeld over begane grond (ca. 130 m²) en 1e verdieping bovenwoning (ca. 98 m²) en 2e verdieping (ca 83 m²) .

Het restaurant heeft een oppervlakte van ca. 102 m².
Keuken ca. 18 m².
Spoelkeuken 10 m².

Op de begane grond is het restaurant gesitueerd, op de 1e en 2e verdieping is een bovenwoning.

De bovenwoning heeft een eigen ingang via een gezamenlijk portaal van het restaurant en is toegankelijk via een brede trap. De woning is voorzien van grote ruime woonkamer met open keuken, dakterras, 5 slaapkamers, badkamer met toilet. Aparte toiletruimte, wasruimte en opslagruimte.

BESTEMMING
Artikel 9 Centrum - Beschermd stadsgezicht

Mogelijkheden:
1. VOORTZETTING VAN HET RESTAURANT MET BOVENWONING, VOOR EIGEN OF VOOR VERHUUR
2. GEHEEL OMBOUWEN NAAR 3/4/5 APPARTEMENTEN.
3. VOORMALIG HOTEL DE HERBERG IN ERE HERSTELLEN, dit ten koste van de eigen bovenwoning.

VOLLENHOVE EN OMGEVING
Vollenhove ligt nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden en is daardoor een geliefd oord voor natuurliefhebbers, watersporters, fietsers en wandelaars. Ook is er vandaag de dag veel te doen in en om deze plaats. Denk aan de Havendagen (Typisch Vollenhove), het Toutenburg Festival en natuurlijk het bekende bloemencorso op de laatste zaterdag van augustus. Landelijk gezien ligt Vollenhove zeer centraal met plaatsen als Zwolle, Emmeloord, Steenwijk en Meppel in de buurt. Het voortgezet onderwijs is per fiets bereikbaar. De snelwegen A6 en A28 liggen op respectievelijk 15 en 23 kilometer afstand.
In de 15e eeuw is de Zuiderzee grotendeels gevormd en ontstonden er grote vismogelijkheden. Dorpen aan de rand van de Zuiderzee gingen leven van de visserij. De monden van het Zwarte Water en de IJssel waren rijk aan zoetwatervis, zoals steuren zalm. Als gevolg hiervan ontwikkelden Vollenhove en Kampen zich tot belangrijke centra van de visserij. De zoutwatervis - vooral de haring - werd de belangrijkste vissoort. In de tweede helft van de 19e eeuw begon de visserij echter grootse vormen te krijgen, bijna iedere inwoner leefde ervan. Toen in 1918 werd besloten om de Afsluitdijk aan te leggen en de Zuiderzee in te polderen, stopten veel vissers met hun werk en zochten een andere baan. De laatste beroepsvisser stopte in 1992, maar de sporen zijn nog steeds waarneembaar. Vollenhove ligt ongeveer 10 meter boven NAP en daarom is een dijkring aangelegd.

De bovenwoning heeft een eigen ingang via een gezamenlijk portaal van het restaurant en is toegankelijk via een brede trap. De woning is voorzien van grote ruime woonkamer met open keuken, dakterras, 5 slaapkamers, badkamer met toilet. Aparte toiletruimte, wasruimte en opslagruimte.

Het object deed voor 2014 dienst als hotel-restaurant. De hotelkamers waren gelegen op de 1e en 2e verdieping en is in 2015 volledig verbouwd naar een grote ruime bovenwoning met 5 slaapkamers en dakterras.

In de directe omgeving van Restaurant de Herberg bevindt zich het kerkpleintje van Vollenhove met meerdere horecagelegenheden en historische gebouwen uit de 15e eeuw, zoals de Grote of Sint Nicolaaskerk. De kerk ligt weer aan de binnenhaven voor plezierjachten.
Vollenhove is een kleine stad gelegen in het noordwesten van de provincie Overijssel, die sinds 1 januari 2001 deel uitmaakt van de gemeente Steenwijkerland. Vollenhove is na Steenwijk de grootste plaats van deze gemeente. Vollenhove telt 4.295 inwoners (1 januari 2021).

Sinds 2006 is het in bezit van de huidige eigenaar. De gepensioneerde leeftijd van de eigenaar komt dichterbij en daarom wordt het nu te koop aangeboden.

Het geheel is goed onderhouden.
Het dak is gedeeltelijk plat en gedeeltelijk hellend en bekleed met pannen.
Het platte gedeelte is bekleed met bitumen en is boven de spoelkeuken in het voorjaar van 2021 geheel vervangen. De dakgoten zijn in 2020 vervangen. Het dak is van binnenuit geïsoleerd en de ramen zijn voorzien isolerende beglazing.
Het geheel wordt verwarmd door een Remeha CV ketel uit 2020. Jaarlijks wordt deze onderhouden. De riolering is jongstleden maart vervangen. Het schilderwerk van de kozijnen ed. is goed bijgehouden en staat weer gepland in 2022.

Verplichtingen:
De bovenwoning is thans verhuurd, maar kan in overleg stop gezet worden, dan wel verlengd worden.

Voor nader onderzoek naar bestemmingen verwijzen wij naar de plaatselijke overheid.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Vollenhove, Sectie A, Nummers: 1859 & 2175 Groot totaal: 176 m²

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 475.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 13 juli 2023
Bouw
Type object Appartement, benedenwoning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 2023
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 176 m²
Woonoppervlakte 240 m²
Inhoud 1.000 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 7 (waarvan 5 slaapkamers)
Energieverbruik
Energielabel A
Uitrusting
Badkamervoorzieningen Douche
Toilet
Kadastrale gegevens
Vollenhove A 1859 Vollenhove A 1859
Perceeloppervlakte 115 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
Vollenhove A 2175 Vollenhove A 2175
Perceeloppervlakte 61 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond
Neem contact met mij op
Sluiten

Recent bekeken