Te koop: De Wester appartementen 't Tag, 8281 HE Genemuiden

€ 315.000,- v.o.n.

Beschrijving

Nog 1 appartement te koop (bouwnummer 2)

DE WESTER
Wonen in het baken van de nieuwe, aantrekkelijke wijk Tag West van Genemuiden. Met fraai uitzicht op de polders van de IJsseldelta en de rivier Zwarte Water die in het verre verleden Zwolle met de Zuiderzee verbond.

GBO vanaf 75 m2 tot 113 m2

“De Wester is het baken van Tag West”

De Wester is het baken van Tag West, het meest zichtbare element in de aantrekkelijke nieuwe wijk van Genemuiden. Het gebouw is ontworpen als een sculptuur, dat enerzijds past in de dorpse sfeer van Tag West, maar tegelijk een geheel eigen gezicht heeft.

Eigentijds
Aldus Jaap Hoekstra van Jaap Hoekstra Willem Dijkstra Architecten, de ontwerpers van De Wester. Hij werpt zijn licht op het jongste ontwerp van Tag West dat nu in verkoop is. “Naast het ontwerp is De Wester opvallend omdat het het enige hogere gebouw is in de wijk.

Kappen
Wat vooral in het oog springt zijn de meerdere kappen op De Wester, die doen denken aan torenspitsen. Hoekstra: “De kappen geven behalve het specifieke uiterlijk ook veel ruimtelijke kwaliteit in de penthouses op de bovenste verdieping. Kwaliteit is ook te zien doordat we de entrees van de appartementen centraal ontsluiten. Hierdoor heeft het gebouw geen gallerijen en dat is ideaal.”

Uitzicht
“Bij het ontwerp hebben we vooral ook gelet op het zonlicht en het uitzicht. Zo hebben de appartementen uitzicht op het zuiden of het westen en bieden zij een prachtige kijk op de nabij gelegen terp, de wijk en het landschap rondom Tag West.”

Pluspunten
• 17 koopappartementen in Genemuiden.
• Prijzen vanaf E 292.500 - E 450.000,- vrij op naam
• De bouw is reeds gestart
• Centraal gelegen in de nieuwe woonwijk Tag West.
• Een kleinschalig, afwisselend nieuwbouwproject met een chique uitstraling en voorzien van zonnepanelen.
• Appartementen beschikken over een eigen warmtepomp met vloerverwarming.
• Diverse woningtypen: appartementen met dakterras, balkon of terrassen een aantal riante penthouses met loggia.
• Penthouses kijken uit over de polder en het Zwarte Water.
• Ideaal voor starters, kleine gezinnen en ouderen.

'Wonen in het nationale landschap IJsseldelta'

Genemuiden ligt prachtig aan de rivier Zwarte Water in de provincie Overijssel, niet ver van Zwolle, Kampen en Meppel en in de nabijheid van het Nationaal Park Weerribben-
Wieden. Genemuiden is inmiddels opgegaan in de gemeente Zwarte Waterland en ligt in zijn geheel binnen het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Historie
Het oude stadje kent een fraaie, lange geschiedenis. Genemuiden (vroeger ‘Gelmuda’, of ‘Geelmuiden’) is ongeveer 500 jaar na Chr. op een zandduin ontstaan als nederzetting aan de loop van het Zwarte Water. Genemuiden ontwikkelde zich tot vissersdorp en ontving in 1275 stadsrechten. De nabijheid van water is bepalend geweest voor de ontwikkeling van Genemuiden, zoals de haven voor de visserij en de biezenindustrie.

Kolken
De aanwezigheid van water is ook bepalend voor de karakteristiek van het polderlandschap dat de stad omringt. Sommige boerderijen staan op een terp. Langs de dijken liggen fraaie kleine plassen met rietvegetatie op de plek waar in het verre verleden dijken zijn doorgebroken. Deze ‘kolken’, ontstaan door uitschuring en hebben een eigen karakter. Veelal is de dijk ter plaatse om de kolk geleid. De dijk slingert ter plaatse om de wiel heen.

Bereikbaarheid
Genemuiden is bereikbaar over Zwarte Water en over de kruin van de Kamperzeedijk. De Kamperzeedijk loopt dood in de haven aan Zwarte Water. Aan de kop van de haven ligt van oudsher een veerpont naar de Veerweg aan de overzijde van het water. De Veerweg leidt naar Zwartsluis. De N760 over de Kamperzeedijk is aan de zuidelijke rand van Genemuiden afgeleid met een randweg in oostelijke richting. De Randweg biedt een directe verbinding naar het industrieterrein.

Groene woonwijk in dorpse sfeer

Ligging
Naast de mooie ligging dichtbij de landelijke natuur wordt er ook veel groen in de nieuwe wijk aangebracht, zoals terpen met een groene omranding, groene scheggen en langs de Tagweg informeel verspreid grote markante bomen. Daarnaast zal ieder woongebied een onderscheidende haagsoort krijgen in de voortuin.

Dorps
Tag West wordt een aantrekkelijke ruim opgezette woonwijk met veel water en groen. Hierbij past een informele dorpse sfeer. Een dorps beeld ontstaat door afwisseling en variatie. De nieuwe wijk zal straks bestaan uit een gevarieerde mix van vrijstaande woningen, twee¬kappers, rijwoningen en appartementen. Tag West biedt mogelijkheden voor jong en oud, starter of doorstromer, gezin of alleenstaand. U zult zich snel thuis voelen in deze vriendelijk opgezette wijk.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 22092/4652685
Koopsom € 315.000,- v.o.n.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 11 maart 2020
Laatste wijziging Woensdag 15 september 2021
Bouw
Type object Appartement, portiekflat
Soort bouw Nieuwbouw
Bouwjaar 2020
Type dak Samengesteld
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 75 m²
Inhoud 270 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 10 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 3 (waarvan 2 slaapkamers)
Uitrusting
Badkamervoorzieningen Douche
Toilet
Parkeergelegenheid Parkeerplaats
Heeft een balkon Ja
Heeft een parkeerplaats Ja
Heeft schuur/berging Ja
Neem contact met mij op
Sluiten

Recent bekeken