Stel uit Lelystad kiest voor project in Vollenhove

'Hier veel meer mogelijk dan we dachten’ De eerste woning van een kleinschalig woningbouwproject aan de Kiel in Vollenhove is verkocht.

Remco en Esther Zuidema verruilen Lelystad voor een vrijstaande woning in Vollenhove. “We zochten eigenlijk naar een twee-onder-een-kapwoning, maar hier blijkt een vrijstaande woning mogelijk. Boven verwachting dus!”, zegt het stel.

Ze zitten niet ‘aan een regio vast’, zoals Remco het zegt. “Toen we elkaar leerden kenden, woonde ik in Rotterdam en Esther in een dorpje boven Leeuwarden. We kozen voor het midden en dat was Lelystad. Ondertussen hebben we een dochtertje en we willen liever dat ze opgroeit in een dorp dan in een stad. Toen zijn we ons eens gaan oriënteren op internet.”

Tijdens een van die digitale zoektochten kwam het project aan de Kiel bovendrijven, dat bestaat uit vier vrijstaande woningen. “We vielen voor de ruimte, de garage en het vrijstaande karakter. In het westen van het land is dat onbetaalbaar, terwijl het in Vollenhove wel binnen ons bereik blijkt te liggen”, vertelt Esther.

Omdat ze beiden voor hun werk ook niet gebonden zijn aan Lelystad, werd Vollenhove een serieuze optie. Over een nacht ijs zijn ze echter niet gegaan. “Je gaat natuurlijk eens kijken in het stadje en dat voelde eigenlijk meteen goed. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij”, zegt Esther. Remco vindt het bovendien belangrijk dat Vollenhove veel voorzieningen heeft. “Je komt wel eens in een dorpje waar nauwelijks meer middenstand is. Daar zou ik niet kunnen wonen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je echter prima in Vollenhove terecht. Bovendien is de omgeving, met Nationaal Park Weerribben-Wieden om de hoek, prachtig. Voor mij best belangrijk, omdat we nu vlakbij de Oostvaardersplassen wonen.”

Nu hopen ze dat de andere woningen ook snel verkocht worden, zodat de bouw kan beginnen. Vermoedelijk is dat in de tweede helft van dit jaar, zodat de Lelystedelingen een jaar later kunnen verhuizen. “Dat is eigenlijk het enige nadeel van deze keuze: we moeten even wachten. Maar als je kijkt waar we straks mogen wonen, is dat het meer dan waard.”

Meer informatie nieuwbouwproject:
http://tinyurl.com/yykym27s

Sluiten

Recent bekeken