'Snelle verkoop tegen goede prijs'

Bonthuis Vaartjes Makelaars scoort in Vollenhove en Sint Jansklooster en is qua verkoopcijfers marktleider in dit gebied

Met makelaar Elwin van der Linde als het ‘gezicht’ voor dit gebied, boekt de makelaar de laatste jaren goede resultaten. Ook in het verleden waren het kantoor en haar voorlopers al zeer actief op het Land Veno en contreien. Vanuit Genemuiden verzorgden Piet en Jan Bonthuis bijvoorbeeld de administraties van veel inwoners van Sint Jansklooster. Ook Bert Vaartjes, met familiebanden op het Land Veno, was actief in het gebied. Toen Elwin van der Linde bij het kantoor kwam werken, werden de banden nog verder aangehaald."Wij gebruiken allerlei moderne media en richten campagnes regelmatig op een specifieke doelgroep, zodat de kans op ‘die ene koper’ zo groot mogelijk is", aldus Elwin van der Linde: “Onze mentaliteit past goed bij die van Vollenhove en Sint Jansklooster: We zijn nuchter, maken verhalen niet mooier dan ze zijn, kennen de mensen en komen onze afspraken na. Bovendien kan iedereen makkelijk binnenstappen bij onze kantoren in Zwartsluis en Genemuiden. Onze service en begeleiding wordt door onze relaties met een 9,2 beoordeeld. “Met een gemiddelde doorlooptijd van honderd dagen en 2,4 procent verschil tussen vraagprijs en koopprijs, doen we het heel goed. 

"Misschien hebben we niet het meeste aanbod in Vollenhove en Sint Jansklooster maar dat komt omdat we woningen snel verkopen. Dat heeft te maken met ons netwerk, een realistische vraagprijs en de onderscheidende werkwijze”, zegt makelaar Freek van den Berg.

Steeds meer mensen denken na over verhuizen. Elwin van der Linde: “Met de huidige rentestand, de verruimde NHG grens en de verkoopprijzen is verhuizen ook nog eens zeer interessant. 

Freek van den Berg en Bert Vaartjes zijn de eigenaren van Bonthuis Vaartjes Makelaars. Samen met zes medewerkers bedienen ze de woningmarkt in ‘oud’ Brederwiede en de gemeente Zwartewaterland. Het kantoor werd onlangs verkozen tot beste makelaarskantoor van Overijssel.

foto-onderschrift:
De Monnikenmolen, daterend uit 1857, staat aan de Molenstraat in Sint Jansklooster en is in 1996 gerenoveerd.

Recent bekeken