Bonthuis Vaartjes Makelaars

Mijn huizenavontuur in Hasselt

Eigenlijk had ik nooit de ambitie om een huis te kopen. Ik huurde een mooi authentiek appartement en vond het wel prima! Tot ook ik de geest kreeg en het huizenvirus mij langzaam in beslag nam.

Eerst begon dat met uren op Funda bezoekjes afleggen en linkjes doorsturen naar familie en vrienden. Een jaar geleden zag ik het eerste huis waar ik helemaal dol op was! Ik was er ziek van dat hij verkocht was, maar ik was één ding vergeten, ik had mij nog niet eens op de bezichtigingsmarkt gewaagd 😉. Het duurde nog een paar maanden voor ik de eerste bezichtiging durfde te plannen. Er zouden nog een aantal bezichtigingen volgen. Een intensief proces! Wat past nu echt goed bij je? Alles overwegen en misschien wel bieden? Waarop de eerste voorzichtige bieding volgde. Natuurlijk, ik zat er naast en misschien maar goed ook? Een plekje wat nog beter past? 

Wat ik heel duidelijk voor ogen had, is dat het een huis in het centrum moest zijn van Hasselt, authentiek en het liefst af. Vrienden verklaarden mij voor gek, dat ging nooit lukken. ‘’Marlous, je moet nu maar eens toegeven, want zo wordt het niks’’. ‘’ Jawel hoor’’, zei ik vastberaden, ‘’ Dit gaat mij lukken!’’. Al kreeg ik ook wel in de gaten, dat het type huis wat ik zocht sporadisch te vinden was. Dan toch maar bieden op een perfect af huis in de nieuwbouw? Maar waar het in mijn hoofd klopte, gebeurde er in mijn hart niets. En toen net op het moment dat ik de moed op had gegeven en bijna dacht: ‘’Laat maar, ik koop geen huis meer’’. Kwam daar De Keppel Camer. Een huis met een verhaal en precies tegenover het huis waar ik een jaar geleden zo dol op was. Een zelfde soort huis, maar niet af… Ging ik deze sprong wagen, met mijn twee linkerhanden? Toch maar een bezichtiging plannen. Wat een bizarre bezichtiging. Ik werd dol op een huis, waar heel veel aan moest gebeuren. Dit kan toch niet? Tegelijkertijd is mijn visie wel altijd: 3 x links is ook rechts, dus op mijn manier zal het toch ook wel goedkomen? Nu toch maar met gestrekt been in schieten en weer bloedstollende dagen, zou het dit keer lukken? Toen de makelaar belde en vertelde dat ik het geworden was stond ik met tranen in mijn ogen.


Mijn droom... Het is gelukt! Al zou ik mijn appartement van nu zo gaan missen met de oude houten balken en geruite raampjes en wat kwam er op mijn pad... Een prachtig koophuis op de juiste plek mét houten balken én geruite raampjes. Het lag niet helemaal in de planning om een huis te kopen waar een nieuwe keuken, plafond, vloer, badkamer e.d. in moést, maar het is nu al een prachtig chaotisch avontuur! En wat zo fijn was, ondanks dat ik de aankopende partij was, heb ik nooit het gevoel gehad dat ik gezien werd als de aankopende partij. De makelaars van Bonthuis Vaartjes waren er altijd voor mij. Een huis kopen vond ik een spannend avontuur an sich, maar voor elke vraag was tijd en door het aankoopproces werd ik heel ontspannen en rustig begeleid. De makelaars leefden met mij mee, met de energie alsof dit het eerste huis was wat zij verkochten, met zoveel enthousiasme. 

Inmiddels zijn we al een aantal weken bezig, de leidingen en elektriciteit zijn vervangen, de wanden boven zijn verplaatst en de systeemplafonds zijn er uit. Of ik kon klussen? Ik kan nog net een batterij in een zaklamp vervangen, tegelijkertijd past de lijfspreuk van Pippi Langkous mij wel. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan “ en nu zit ik zelfs in een hele serieuze verbouwing, geholpen door familie en vrienden om mij heen! Inmiddels zijn we al in de fase van het schuren beland en zal het niet lang meer duren voor ik mijn intrek in een huis met een verhaal neem, ergens uit het jaar 1700. De Keppel Camer, lang geleden een café en heb mij laten vertellen dat er ooit de dienstbode van de schout in gewoond heeft, die daar zijn wapens bewaarde, er heeft zelfs een cachot in gezeten. Toen ik dat googelde bleek dit de gevangeniscel te zijn. Mijn eerste huis, een grootse stap in een mooie te ontvouwen toekomst. Ik heb mijzelf al voorgesteld in de wijk met een nieuwsflits als nieuwsbrief en de buren komen al vaak een kijkje nemen tijdens de verbouwing. Het huis is een parel en het doel is om hier heel gelukkig te worden!  

Bedankt Bonthuis Vaartjes, dat ik met jullie dit grote avontuur mocht aangaan. Het was een mooie reis, met een prachtige bestemming!

Geschreven door Marlous Holster