Bonthuis Vaartjes Makelaars

Verkoop Agnietenhof loopt zeer voorspoedig

De verkoop van het project Agnietenhof in Zwartsluis verloopt zeer voorspoedig. Van de achttien woningen op het voormalige terrein van het Agnieten College zijn er nog maar vier beschikbaar. “Dit toont aan dat de coronacrisis weinig effect heeft op de lokale woningmarkt”, zegt Bert Vaartjes van Bonthuis Vaartjes Makelaars, het kantoor dat de verkoop van de Agnietenhof verzorgt.

En dat terwijl de start van het proces door de uitbraak van het virus anders verliep dan gedacht. “We hadden zeker honderd mensen verwacht op de presentatieavond in Hotel Zwartewater, maar die moesten we vanwege het coronavirus annuleren. In plaats daarvan nodigden we die de volgende dag één voor één uit op ons kantoor. Ook hebben we online veel informatie verstrekt”, vertelt Vaartjes.Al snel bleek dat de interesse in de Agnietenhof onverminderd groot bleek. Ondertussen is 80 procent van de elf woningen en zeven appartementen verkocht of onder optie. “De kopers zijn inwoners van Zwartsluis, maar ook mensen Hasselt, Zwolle, Meppel, Nieuwleusen en Blokzijl. Vaak mensen met een sociale binding met Zwartsluis of die graag weer terugkeren naar hun geboortedorp.”


Wie zich bij de kopers wil voegen, kan nog kiezen uit een penthouse, een appartement, een 2-onder-1-kapwoning en een hoekhuis. “Wij verwachten dat we daarvoor ook snel kopers hebben gevonden. Voor veel mensen is de locatie aan het vaarwater en dichtbij het centrum perfect. Bovendien zijn de faciliteiten met onder meer standaard zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming (met ook koeling) heel goed.”


Bonthuis Vaartjes Makelaars merkt dat de woningmarkt in Zwartewaterland ‘gewoon’ doorloopt. “De hypotheekrente is historisch laag, de krapte op de woningmarkt is al heel lang groot. De vraag overstijgt het aanbod. We merken dat mensen hun plannen gewoon doorzetten. Ook in het bestaande woningensegment gaan verkopen snel. Wij verwachten niet dat die trend op korte termijn gaat veranderen.”

Meer info nieuwbouw via http://agnietenhof-zwartsluis.nl