Bonthuis Vaartjes Makelaars

Nieuwbouwproject in Sint Jansklooster

“Dit is dé kans voor mensen die in Sint Jansklooster een woning zoeken met alle faciliteiten op de begane grond. Voorlopig wordt dit type woning niet meer in het dorp gebouwd”, zegt Elwin van der Linde van Bonthuis Vaartjes Makelaars. Hij heeft het over nieuwbouwproject ‘De Wieden’ op de hoek Vossenkamp – Monnikenweg.

De locatie ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. Waar de voormalige Landbouwschool stond, wonen straks mensen in vier twee-onder-één-kapwoningen en drie rijwoningen. “De lokale initiatiefnemers liepen er uit eigen ervaring tegenaan dat in Sint Jansklooster geen woningen beschikbaar zijn met een compleet woonprogramma op de begane grond. Ook de recent gebouwde huurwoningen bieden die mogelijkheid niet. De behoefte is er zeker”, zegt van der Linde.

Kopers van de twee-onder-één-kapwoningen hebben alle faciliteiten standaard op de begane grond. Bij de rijwoningen is dit ook mogelijk. “Kopers hebben sowieso alle keuzevrijheid bij het indelen van de woning. Veel is mogelijk. Zelfs casco kopen, wat financieel aantrekkelijk kan zijn”, vertelt van der Linde. De woningen zijn voor meerdere doelgroepen interessant. Hij heeft in ieder geval één potentiële doelgroep voor ogen: “Deze woningen zijn perfect voor mensen die steeds meer opzien tegen traplopen en werken in de tuin. Op deze plek kun je oud worden in je eigen dorp.”

𝐆𝐚𝐬𝐥𝐨𝐨𝐬 𝐞𝐧 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐳𝐮𝐢𝐧𝐢𝐠
Al vermoedt van der Linde dat ook mensen uit de regio met interesse naar deze unieke woningen kijken. “Sint Jansklooster ligt middenin de natuur en toch dichtbij alle steden in de buurt. Bovendien zit je dichtbij alle faciliteiten en het dorp heeft nog een uitgebreid verenigingsleven”, zegt de NVM makelaar. De woningen zelf doen de rest. “Ze zijn gasloos en zeer energiezuinig. Zonnepanelen en vloerverwarming zijn bijvoorbeeld standaard. En de huizen zijn voorzien van vrij hangende toiletten, thermostatische douche-mengkranen en compleet afgewerkte badkamers.”

“Kortom, wees er snel bij…”, adviseert van der Linde nog een keer. Inschrijven voor een woning kan tot en met woensdag 29 april (17.00 uur). Een dag later worden de woningen toegewezen. De verwachting is dat de bouw zonder grote tegenslagen in november kan beginnen.

Kijk voor alle informatie op https://tinyurl.com/sk3mdcs of neem contact op met Bonthuis Vaartjes Makelaars via 038 3866666