Realisatie Knarrenhof in Hasselt 'komt hard dichterbij'

De realisatie van een Knarrenhof in Hasselt 'komt hard dichterbij', zo vertelt regiomanager Peter Prak van de gelijknamige stichting. “We hebben in Hasselt echt een locatie waarover we nu in onderhandeling zijn. Ik heb er een goed gevoel over.”

”Een Knarrenhof bestaat uit toekomstvaste woningen, gesitueerd in een kleinschalig hof. Voor mensen 'die op een sociaal actieve en veilige manier invulling willen geven aan hun derde levenshelft'. In Zwolle start in april de bouw van de eerste 48 Knarrenhof-woningen in Nederland. Ook elders in het land lopen projecten. In Hasselt zijn ruim dertig geïnteresseerden voor een dergelijke woonvorm. Om hoeveel woningen het precies gaat en waar, kan Prak op dit moment nog niet zeggen. “Het lastige is dat alles wat ik nu vertel, niet helpt bij de gesprekken die momenteel lopen. Wat ik kan zeggen is dat het hard dichterbij komt, maar het is nog niet rond.Stadshagen
Hij hoopt dat dat binnen twee maanden wel het geval is. “Heel misschien binnen een maand, maar het kan ook nog wel drie of vier maanden duren”, aldus Prak. “Het zoeken naar een geschikte locatie waar je mag bouwen, kost de meeste tijd. In Zwolle zijn we ook vijf jaar bezig geweest. Inmiddels ziet het er daar ook goed uit voor een tweede locatie, in Stadshagen.

Voor de bouw van een Knarrenhof is minimaal 2.500 vierkante meter nodig. “Zodra we een goede plek hebben, kunnen we ook los”, aldus Prak. “De ontwikkeling zelf kost relatief weinig tijd. Er zijn in Hasselt nu in ieder geval genoeg geïnteresseerden voor de realisatie van de eerste locatie. Mocht er genoeg animo zijn, behoort een twee locatie ook tot de mogelijkheden. Maar we bekijken het per stap".

Knarrenhof in Genemuiden
In Genemuiden wordt eveneens bekeken of er een Knarrenhof kan verrijzen. Daar is op dit moment alleen geen locatie in zicht, nadat de wijk Tag-West eerder al afketste. Wel zijn er in de tapijtstad ruim twintig geïnteresseerden. “We hebben gesprekken gehad over de bouw van een Knarrenhof naast en voor de Motorclub Genemuiden”, legt Prak uit. "Omdat daar ook een groep geïnteresseerden is. Ook op wethoudersniveau werd daar positief over meegedacht. Op die locatie heb je echter te maken met omliggende bedrijven, die geen productie meer zouden kunnen draaien als er mensen omheen wonen. Erg jammer, maar we snappen het. Als mensen ideeën hebben voor een geschikte locatie in Genemuiden houden wij ons aanbevolen.

Prak benadrukt dat het contact met de gemeente Zwartewaterland, in de zoektocht naar een geschikte locatie, constructief verloopt. “We merken dat de wethouders erg enthousiast zijn over het concept”, vertelt de regiomanager Noord & Oost. “We hebben het afgelopen halfjaar ook een paar keer om de tafel gezeten. Daarnaast hebben we nu wekelijks contact met partijen die met de mogelijke ontwikkeling te maken hebben. Het leeft dus volop.

Contact opnemen of meer informatie: www.knarrenhof.nl

Bron: Stadskoerier 

Recent bekeken